Nederland kan niet zonder Java

Applicaties ontwikkelen die impact hebben op heel Nederland? Dan zit je bij de Belastingdienst op je plek. Inmiddels hebben we bij de Belastingdienst bijna 400 Java developers werken. Dat is goed én nodig, want dankzij onze programmeurs kunnen we op maat gemaakte applicaties ontwikkelen en ervoor zorgen dat onze software voldoet aan zeer specifieke wetgeving. Onze Javanen werken hierdoor in een van de meest complexe Java-omgevingen van Nederland. Ook werken aan ICT met impact? Ontdek de wereld van Java bij de Belastingdienst.

Je bent de architect van je eigen carrière

Bij de Belastingdienst krijg je alle vrijheid om je carrière zelf in te richten. Je krijgt de ruimte om opleidingen te volgen en certificeringen te halen. Mocht je starten als Java trainee of Junior Java developer, dan kun je doorgroeien naar medior en senior rollen, om uiteindelijk aan de slag te gaan als Java specialist. Ook organiseren we geregeld conferenties en hackathons om ervoor te zorgen dat we zoveel mogelijk kennis met elkaar delen. Onze Java teams werken Agile via SAFe, waarbij er bij veel teams innovatiesprints worden georganiseerd. Eén sprint per kwartaal kun je helemaal zelf bepalen wat je gaat doen, zoals bijvoorbeeld een nieuwe technologie uitproberen of een opleiding volgen. Dát is Java bij de Belastingdienst.

Java van A tot Z

Als Java-developer bij de Belastingdienst kun je op veel verschillende plekken werken. Vind je het leuk om je Java-kennis verder te verspreiden binnen de organisatie? Of richt jij je liever op het ontwikkelen van maatwerk-applicaties? Bij de Belastingdienst hebben we meer dan 100 Java-teams. Lees er alles over hieronder en vind je plek.

  • 1. Java ontwikkelstraat

  • 2. Online aangiftes

  • 3. IBS omzetbelasting

  • 4. Ontvangen & mededelen

  • 5. Douane Scan Straat

  • 6. Vakgroep Java

Een medewerker vraagt iets vanachter zijn computer

Agile werken met een engineering cultuur

Flexibel inspelen op veranderingen wordt, vanuit ICT-perspectief, steeds belangrijker. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de (Europese) wetgeving wijzigt en dat wij ervoor moeten zorgen dat al onze systemen daarop aangesloten zijn. Bij de Belastingdienst geloven we echter dat we alleen flexibel kunnen werken als we ook een agile cultuur hebben. Daarom werken we steeds meer toe naar een engineering cultuur, waarbij de hiërarchie vervaagd – onze managers doen aan dienend leiderschap – en de medewerkers werken volgens SAFe in DevOps teams.

Verhalen van onze mensen

  • Hoe Java-developers artificial intelligence goed kunnen gebruiken

    Fouten opsporen in datasets of notariële akten meta-dateren. Artificial intelligence kan deze processen voor de Belastingdienst een stuk efficiënter en sneller maken. Logisch dat deze techniek hip en happening is. Maar: hoe ga je hier zorgvuldig mee om? Lees het verhaal van Lisa en Ramon.

    Lees het verhaal
  • 'Containerisatie en de cloud gaan de Belastingdienst veel brengen'

    'IT’ers die zich binnen onze innovatieve projecten willen uitleven, kunnen wij heel goed gebruiken!'. Dit zegt Jan-Willem, specialist ontwikkelen bij de afdeling Generieke Voorzieningen van de Belastingdienst. En sinds anderhalf jaar specifiek bij het Container Platform Enablement Team.

    Lees het verhaal
  • Vlog: Dit doe je als Javaan bij de Belastingdienst

    Ben je benieuwd naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van Java bij de Belastingdienst? En hoe een gemiddelde werkdag van een Java developer eruit ziet? De Nederlandse Java User Group (NLJUG) kwam op bezoek in Apeldoorn en maakte er een vlog over.

    Lees het verhaal

Iets voor jou?

Ook werken bij een van de grootste IT bedrijven van Nederland? Bekijk snel onze verschillende ICT-vacatures op het gebied van Java en ontdek wat jij kan doen.

Zoek snel naar jouw vacature

Koffie met... ontdek jouw mogelijkheden bij de Belastingdienst

Meld je aan