Ontwikkel je skills

Een toffe stage waarbij je niet alleen superveel leert maar ook direct veel zelf mag doen, én waarbij je impact kunt maken op heel Nederland. De Belastingdienst is dé plek voor een uitdagende stage- of afstudeeropdracht voor mbo, hbo of wo. Er zijn volop mogelijkheden binnen onze verschillende organisatieonderdelen en op kantoren door het hele land. Ben jij klaar om jezelf uit te dagen?

Jouw ideale stage

Bij de Belastingdienst zorgen we ervoor dat Nederland blijft draaien, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Met een stage heb je allerlei mogelijkheden om kennis op te doen binnen een van onze organisatieonderdelen. Of het nu gaat om een meeloop-, onderzoeks- of afstudeerstage; bij de Belastingdienst is een stage altijd maatwerk. Samen kijken we naar jouw wensen en de eisen van je onderwijsinstelling, zodat we tot een passende stageopdracht en stageduur kunnen komen.

Ben je al klaar met studeren, maar nog niet uitgeleerd? Of wil je niet alleen een stage volgen maar een langere periode leren en werken bij de Belastingdienst? Ontdek dan onze traineeships en duale trajecten. Want bij de Belastingdienst kun je werken én (blijven) leren.

Zien, leren, doen

Alleen koffie halen en werk doen waar anderen geen zin in hebben? Niet bij de Belastingdienst! Als stagiair ben je tijdelijk een volwaardige medewerker en krijg je je eigen plekje binnen het team. Je mag veel zelf doen, maar kunt je collega’s ook altijd alles vragen. Dat is de kracht van onze informele werkomgeving: je leert in korte tijd veel van je collega’s en het is tegelijkertijd ook nog eens heel gezellig.

  • Wist je dat...

    …je als stagiair niet alleen kunt rekenen op veel begeleiding van je stagebegeleider, maar ook op een goede stagevergoeding, reiskostenvergoeding én de mogelijkheid om vakantiedagen op te nemen?

Verhalen van onze mensen

Solliciteren voor een stage

Stagevacatures worden meerdere keren per jaar opengesteld, met name in februari en september. Als je in februari solliciteert, dan start je in september en andersom. Open sollicitaties zijn helaas niet mogelijk. Het sollicitatietraject voor stagiairs bij de Belastingdienst bestaat uit 3 stappen.

Tijdens deze stappen willen we zoveel mogelijk te weten komen over jou, maar we laten je uiteraard ook uitgebreid kennismaken met ons. Daardoor weten we zeker dat er een match is van beide kanten. Nieuwsgierig geworden? Bekijk snel onze stagevacatures.

1

Sollicitatie + selectie

Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen.