Dé deal voor jou

Ben jij (bijna) klaar met je havo, vwo of mbo 4? En wil je geen keuze maken tussen studeren of werken? Jouw keuzestress stopt hier, want met een duaal werk- en leertraject bij de Belastingdienst hoef je niet te kiezen! Niet alleen haal je in een aantal jaar een volwaardig hbo- of wo-diploma, je doet ook direct veel praktijkervaring op. Wij betalen daarnaast je studiekosten en je ontvangt ook nog eens elke maand salaris. Prima deal, toch?

  • Duaal ICT

    Wil jij werken in de ICT én je hbo-diploma halen? Dan is het duaal ICT-traject de perfecte carrièrestap voor jou.

  • Duaal Accountancy

    Zit jij in het (voor)laatste jaar van je vwo? Met het duale accountancytraject word je opgeleid tot registeraccountant (RA).

Ontwikkel jezelf

Bij de Belastingdienst hebben we twee uitdagende en intensieve duale werk- en leertrajecten: Duaal Accountancy en Duaal ICT. In beide trajecten leer je veel en word je in korte tijd klaargestoomd tot registeraccountant (RA) of ICT-professional. Twee hele verschillende vakgebieden, maar wat beide duale trajecten met elkaar gemeen hebben is: je draagt met jouw werk bij aan een financieel gezond Nederland én krijgt de kans om het beste uit jezelf te halen. Jouw ontwikkeling staat voorop bij de Belastingdienst!

Waarom de Belastingdienst?

Je kunt zoveel kanten op met jouw diploma, waarom dan een duaal traject bij de Belastingdienst? De Belastingdienst is een unieke organisatie die jou al vroeg in je carrière talloze mogelijkheden biedt – om je passie te ontdekken, maar ook om je kennis en skills te ontwikkelen. Meer weten? Hier vind je alle antwoorden op de vraag: waarom de Belastingdienst?

Netwerken en activiteiten

De Belastingdienst is een grote organisatie, maar in een duaal traject sta je er gelukkig nooit alleen voor. Je komt te werken in een team met leuke, ervaren collega’s bij wie je altijd terecht kunt. En omdat je je duale traject begint in een groep samen met andere starters, is er altijd wel iemand met wie je ervaringen kunt uitwisselen. Benieuwd hoe het er bij andere teams of organisatieonderdelen aan toe gaat? Neem dan eens kijkje bij een activiteit of bijeenkomst van ons (kennis)netwerk voor young professionals: B/Jong. Met al die verschillende contacten bouw jij snel een breed netwerk op, leer je veel en voel je je binnen no-time thuis.

Extra voordelen

We vragen veel van je tijdens je duale traject, maar we geven ook veel terug. De Belastingdienst betaalt daarom niet alleen je opleidingskosten, maar je krijgt ook vanaf dag 1 een contract. Daarmee ontvang je een maandelijks salaris plus vakantiegeld en een 13e maand.

Verhalen van onze mensen

En daarna?

Een duaal leer- en werktraject is dé manier om te ontdekken welke werkzaamheden bij jou passen en jezelf daarnaast professioneel te ontwikkelen. Heb je je duale traject met succes afgerond? Dan bieden we je direct een vast contract aan bij de Belastingdienst met een mooi startsalaris. Zie jij deze deal wel zitten? Solliciteer dan snel voor een van onze duale trajecten!

Solliciteren bij de Belastingdienst

Het sollicitatietraject bij de Belastingdienst loopt via onderstaande stappen. Hiermee willen we zo veel mogelijk te weten komen over jou, maar laten we je ook kennismaken met ons.

1

Sollicitatie + selectie

Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen.