ICT- Traineeships

Blijf op de hoogte
Belastingdienst team

Welke traineeships zijn er op het gebied van ICT?

Studeren en jezelf ontwikkelen óf werken? Doe het gewoon allebei. Bij de Belastingdienst kan het! Heb jij (minimaal) een hbo-diploma in de pocket? Of gebeurt dat volgend jaar? En heb je dús interesse in ICT en alles wat daarbij komt kijken? Kom dan bij ons studeren, jezelf ontwikkelen en breng je kennis onmiddellijk in praktijk. We betalen je opleiding en je ontvangt tegelijkertijd een mooi salaris. Binnen onze traineeships krijg je natuurlijk vakgerichte opleidingen. Ook jouw persoonlijke ontwikkeling komt ruimschoots aan bod. Samen met anderen volg je trainingen zoals Scrum én je leert onze organisatie al goed kennen door het afleggen van werkbezoeken aan organisatieonderdelen zoals de Douane en de FIOD.

 • Starten als ICT Trainee Java developer?

  Lees meer
 • Starten als ICT Trainee .NET developer?

  Lees meer
 • Starten als ICT Trainee Business procesmanagement developer?

  Lees meer
 • Starten als ICT Trainee system engineer?

  Lees meer

Dit is Atsje.
Voormalig ICT-trainee Java developer

Portretfoto van Atsje

ICT-trainee Java developer

“Als programmeur ben ik continue puzzels aan het oplossen. Ik raak echt nooit uitgeleerd, niet op technisch gebied én niet op het gebied van het proces leren kennen áchter mijn applicatie!” Atsje Gercama, voormalig ICT-trainee junior Java developer

Het traject:

Het traject duurt 12 maanden, waarvan je in de eerste 4 maanden per week drie dagen theorie, 1 dag praktijk en 1 dag zelfstudie krijgt. De daarop volgende 8 maanden loop je praktijkstage op één van de ontwikkelafdelingen. Dit doe je in een Java scrumteam in een Agile omgeving.

Inhoud:

Tijdens de theorieperiode zal een diepgaande Java training volgen. De theorie bevat onderwerpen zoals: OO Analysis & Design, Java SE 8, Java EE 7, SQL, JPA, HTML5, CSS3, etc. De lessen worden gegeven door erkende Java docent(en) en de praktijkopdrachten en workshops door senior Java collega’s.  

Daarna volgt de praktijkperiode, in acht maanden praktijkstage, ga je aan het werk in een scrumteam en zal je worden begeleid door een senior Java collega.

Na afronding van het theoretisch gedeelte haal je zo snel mogelijk het OCAJP certificaat en ruimschoots voordat je praktijkstage is afgerond haal jij het OCPJP certificaat. Wanneer je dit alles succesvol hebt afgerond ben je een junior Java Developer.

Opleidingsniveau:

Een afgeronde HBO ICT opleiding of HBO opleiding met affiniteit met ICT.

 

Dit is Klaas.
Voormalig ICT-trainee .NET developer

Klaas Hero portretfoto

ICT-trainee .NET developer

"Als je interesse hebt in .NET, dan is een carrière starten bij de Belastingdienst een uitstekende zet! Ik vond hier in ieder geval de nieuwste technieken én mijn weg in een IT-landschap van unieke omvang." Klaas Slager, voormalig ICT-trainee. Net developer

Het traject:

Het traject duurt 12 maanden, waarvan in de eerste 5 maanden theorie en praktijk worden gecombineerd. De daarop volgende 7 maanden loop je praktijkstage op de afdeling Toeslagen. Dit doe je in een scrumteam in een Agile omgeving.

Inhoud:

Tijdens de theorieperiode zal je  een diepgaande .NET training volgen. De theorie bevat onderwerpen zoals C#, TDD, .NET framework, SOA, MVC, Mocking Framework, Entity framework, CD, Nuget, Security, Threading etc.

Daarna volgt de praktijkperiode, in de zeven maanden praktijkstage, ga je aan het werk in een scrumteam en zal je worden begeleid door een senior .NET collega’s. 

Na afronding van het theoretisch gedeelte haal je zo snel mogelijk het MS 70-483 certificaat als certified C# developer.

Opleidingsniveau:

HBO ICT – Software engineering of een andere Beta HBO opleiding met affiniteit voor IT

 

Dit is Sascha.
Voormalig ICT-trainee business procesmanagement developer.

Belastingdienst team

ICT-trainee business procesmanagement developer

Ik wil de vraag beantwoorden hoe wij onze dienstverlening aan burgers, bedrijven én mijn eigen collega’s kunnen verbeteren: ik krijg de kans om hiervoor nieuwe werkwijzen te bedenken en te implementeren. Zo kies ik ook voor een groeipad in mijn eigen ontwikkeling. - Sascha Veltkamp

Het traject

In totaal duurt je traject 9 maanden, de eerste twee maanden zullen klassikaal zijn, daarna twee maanden training on the job. Vervolgens word je toegewezen aan een project, waar je de laatste vijf maanden onder begeleiding van een mentor dit traineeship afrond.

Inhoud

Tijdens dit traject zal je IBM BPM certificaten behalen. Daarna zal je op een agile/scrum manier aan de slag gaan, en doe je ervaring op met SAFe.

Opleidingsniveau

Ben je HBO/WO afgestudeerd en heb je affiniteit met ICT? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. Je hoeft hiervoor geen ICT opleiding te hebben.

 

Dit is Mark.
Voormalig ICT-trainee system engineer

Mark op kantoor

ICT-trainee system engineer

“De moderne Windows-omgeving van de Belastingdienst is complex en verstoringen hebben een grote impact op heel Nederland: down-time is een no-go. Samen met mijn DevOps-collega’s voorkom ik deze verstoringen zoveel als mogelijk en houd ik de omgeving up-to-date.” Mark de Wals, voormalig ICT trainee – system engineer

Het traject:

Het traject duurt 12 maanden, waarin praktijk en theorie met elkaar wordt afgewisseld. Je brengt het geleerde al snel zelfstandig in de praktijk en je doet werkervaring op in een buitengewoon geavanceerde ICT-omgeving. Natuurlijk hoef je dit niet alleen te doen, je gaat werken in een team en er is een praktijkbegeleider.  Ook krijg je een mentor waarbij je terecht kunt met vragen of voor hulp.

Inhoud:

Als ICT-trainee volg je bij ons de generieke opleidingen voor een Systemengineer, zoals Prince 2, ITIL Foundation en Agile. Afhankelijk van het vakgebied waarin je gaat werken krijg je de kans om je te specialiseren. Denk dan bijvoorbeeld aan vaktechnische opleidingen voor de diverse expertisegebieden zoals Splunk, RedHat, Python, Ethical Hacking, z/OS, MQ, Mobile Iron,  CCNA, SQL, Oracle, DB2 enzovoort.

Opleidingsniveau:

Heb je onlangs je HBO-ICT Bachelor gehaald of studeer  je binnenkort af, dan zoeken we jou! Deze vacature gaat binnenkort open, dus schrijf je nu vast in voor de BD Update:

 

 

man en vrouw lopend

Lees het interview met Klaas en Sascha

Proeven van ICT-traineeships: ben jij Java, .NET of BPM of System engineer, In gesprek met trainees Sascha Veltkamp en Klaas Slager

Lees het verhaal