Professionals bij de Belastingdienst

Ontwikkel je verder als vakspecialist

Bij de Belastingdienst liggen er voldoende mogelijkheden voor ervaren mensen. We zijn regelmatig op zoek naar vakspecialisten die meehelpen onze organisatie verder te ontwikkelen. En dat hoeven niet alleen fiscaal specialisten of accountants te zijn. Ons werk bestaat namelijk uit meer dan het controleren van belastingaangiften of het uitkeren van toeslagen. Professionals op diverse vakgebieden zijn onmisbaar om ons werk vakkundig uit te blijven voeren en zijn nodig om jongere collega’s de juiste begeleiding te geven. Wil jij met jouw kennis en ervaring bijdragen aan een evenwichtig Nederland?

Verandering als constante

De Belastingdienst is een organisatie waar op elk moment van de dag wat te doen is. We behandelen talloze aangiften, betalen maandelijks voor miljoenen aan toeslagen uit, sporen fiscale fraude op bij de FIOD en zorgen met onze Douane dagelijks voor de vlotte in-, door- en uitvoer van tonnen goederen. Door nieuwe wetten, nieuwe financiële producten en technologische of maatschappelijke ontwikkelingen verandert ons speelveld bovendien voortdurend. Nederland kan niet zonder de Belastingdienst. En de Belastingdienst kan niet zonder professionele en gedreven medewerkers die ons verantwoordelijke werk mogelijk maken.

Bewuste keuze

Kiezen voor een carrière bij de Belastingdienst is een bewuste keuze. Je wordt elke dag geprikkeld om voor het beste resultaat te gaan en het uiterste van jezelf te vragen. En dat wordt gewaardeerd. Niet alleen financieel, maar ook door je directe collega’s en teammanagers. Je werkt vaak in teamverband aan een gezamenlijk doel. Samen de schouders eronder zetten om bij te dragen aan een organisatie die midden in de samenleving staat. Dat is werken bij de Belastingdienst.

Expertises

De Belastingdienst biedt verschillende functies aan op het gebied van accountancy, datafundamenten & analytics, fiscaliteit en ICT, maar ook de Douane en de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) kunnen starters goed gebruiken. Benieuwd naar je mogelijkheden? Ga snel naar onze expertises of bekijk onze openstaande vacatures.

Verhalen van onze mensen

Solliciteren bij de Belastingdienst

Het sollicitatietraject bij de Belastingdienst loopt via onderstaande stappen. Hiermee willen we zo veel mogelijk te weten komen over jou, maar laten we je ook kennismaken met ons.

1

Sollicitatie + selectie

Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen. 

Actuele vacatures

Altijd op de hoogte van de nieuwste vacatures, events en meer?

Meld je aan voor de Job alert

Aanmelden