Werken met een arbeidsbeperking

Betekenisvol werk, voor iedereen

Bij de Belastingdienst werken we aan een financieel gezond Nederland. Belangrijk en betekenisvol werk, omdat je ervoor zorgt dat ons land blijft draaien. Dat werk kun je ook heel goed doen als je een arbeidsbeperking hebt: er zijn namelijk volop mogelijkheden om - aangepast - te werken bij de Belastingdienst. Iedereen met verschillende behoeften of werkstijlen is bij ons welkom, ook als dat betekent dat er aanpassingen nodig zijn op de werkplek of in de werkprocessen. Ons streven is om iederéén duurzaam inzetbaar te laten zijn. Is dit iets voor jou? Solliciteer direct via het open sollicitatieformulier of lees verder en neem contact met ons op: graag kijken we samen naar jouw mogelijkheden binnen de Belastingdienst.

Werken met een beperking in de praktijk

Wij vinden het belangrijk dat jij je op je plek voelt bij de Belastingdienst. Daarom zullen wij je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende en een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten én mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren en de eventuele hulp die daarbij ingeschakeld kan worden.

Deze hulp kan worden ingeschakeld door TalentWerkt!. Een afdeling die zich onder andere focust op het begeleiden en ondersteunen van medewerkers met een arbeidsbeperking. Bij jouw start bij de Belastingdienst word je begeleid en ingewerkt door een werkbegeleider.

Op de werkvloer en in de dagelijkse praktijk kun je bij ons in ieder geval rekenen op:

  • Aanpassingen in het gebouw

  • Aanpassingen op je werkplek

  • Voorzieningen voor je vervoer

  • Vergoedingen vanuit UWV

  • Veilige werkomgeving

  • Platform Vier de Verschillen

Participatiewet & banenafspraak

Samen met andere overheidsorganisaties realiseert de Belastingdienst maar liefst 25.000 banen voor medewerkers met een beperking: iedereen die kan werken en daarbij ondersteuning nodig heeft. Geldt dit ook voor jou? Dan is er een grote kans dat je tegenwoordig onder de Participatiewet valt. Deze wet en banenafspraak zijn er om zoveel mogelijk mensen met arbeidsvermogen naar werk te leiden.

Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou? Lees er alles over op de website van de Rijksoverheid.

Verhalen van onze mensen

Kijk wat jij kan doen

Val jij onder de Wet Banenafspraak en heb je een UWV-indicatie (je staat in het doelgroepregister)? Dan zijn er verschillende manieren waarop je kunt solliciteren.

  • Heb je tussen onze vacatures gekeken (minimaal mbo4 werk- en -denkniveau) en zit er iets voor je bij? Via de ‘solliciteer direct’ button kun je jouw sollicitatie naar ons toesturen. Je kunt hier jouw UWV-indicatie direct toevoegen.
  • Kun je geen passende vacature vinden, maar ben je wel enthousiast geworden om bij ons te komen werken? Solliciteer dan via het open sollicitatieformulier. Vervolgens bekijken we samen welke mogelijkheden er zijn.

Heb je nog vragen of hulp nodig bij het solliciteren? Bekijk onze veelgestelde vragen of bel gerust met een van onderstaande medewerkers. Zij staan klaar om je verder te helpen.