Accountancy studeren of meteen werken? Doe het allebei!

dame aan bureau kijkt in camera

Registeraccountant bij de Belastingdienst

De Belastingdienst is de grootste werkgever van registeraccountants (RA) in Nederland. We zijn dan ook altijd op zoek naar talentvolle jonge kandidaten, zowel voor onze Belastingkantoren als voor de Douane. Omdat we praktijkervaring minstens zo belangrijk vinden als theoretische kennis, bieden we je de mogelijkheid om op onze kosten opgeleid te worden tot RA. 

Duaal traject voor vwo’ers

Het opleidingstraject voor kandidaten met een vwo-diploma ziet er als volgt uit:

  • Een bachelorstudie accountancy aan de Nyenrode Business universiteit in combinatie met een interne opleiding bij de Belastingdienst Academie.
  • Een master en postmaster accountancy aan de Nyenrode Business universiteit of een universiteit naar keuze.
  • De praktijkopleiding tot registeraccountant.
Duaal traject voor hbo/wo-bachelors

Met een hbo/wo-bachelor accountancy of bedrijfseconomie doe je achtereenvolgens:

  • Een pre-master, een master en postmaster accountancy aan een universiteit naar keuze in combinatie met een interne opleiding aan de BelastingdienstAcademie.
  • De praktijkopleiding tot registeraccountant.

Theorie en praktijk

In de interne opleiding aan onze eigen BelastingdienstAcademie word je onder meer getraind in fiscaliteit, controletechniek en in je professionele vaardigheden. Dit wissel je af met periodes waarin je werkt op een belastingkantoor in het land, waar je begeleid wordt door een mentor en samenwerkt met ervaren vakspecialisten zoals fiscalisten en belastingcontroleurs, IT-auditors, invorderaars en accountants. Naarmate je kennis en inzicht groeien, krijg je steeds meer verantwoordelijkheid en kun je zelfstandiger werken.

Meteen een contract

Vanaf de start van de interne opleiding krijg je een tijdelijke arbeidsovereenkomst. Zodra je de interne opleiding met goed gevolg hebt afgerond, ga je aan de slag in de aangewezen regio en krijg je een vaste arbeidsovereenkomst. Het vervolg van je opleiding tot en met het behalen van je RA-titel vinden plaats op het kantoor waar je werkt.

Let op:
De vacatures Student duaal accountancy en Trainee accountancy (van bachelor naar RA) stonden tot medio april open.  Als gevolg van (heel) grote belangstelling van toekomstig studenten of trainees hebben we deze vacature echter nu al moeten sluiten. Als je geïnformeerd wilt blijven worden over (andere) voor jou interessante mogelijkheden, kun je onze website goed in de gaten houden. Óf schrijf je - als je dat nog niet hebt gedaan – in voor onze BD Update. Je wordt dan altijd tijdig geïnformeerd over de mogelijkheden om bij de Belastingdienst aan de slag te kunnen gaan.

Altijd op de hoogte van de nieuwste vacatures, events en meer?

Meld je aan voor de BD Update

Aanmelden