Van start met de onboardingapp

Tussen een arbeidsvoorwaardengesprek en de start van een eerste werkdag kan bij de Belastingdienst soms best een lange periode zitten. Om de connectie met een nieuwe medewerker niet kwijt te raken werken we sinds kort met de vernieuwde onboardingapp Welkom@. Een manier om beginnende medewerkers direct het gevoel te geven erbij te horen, op weg te helpen in de organisatie en hopelijk een warm welkom te geven.

Voor wie?

De app is bedoeld voor nieuwe medewerkers en geeft hen tot en met de eerste werkdag allerlei handvatten. Starten met een nieuwe baan is voor de meeste al spannend genoeg, dus het is fijn als je vooraf al veel te weten komt over je nieuwe werkomgeving en jezelf kunt voorbereiden. Zo vind je in de app de contactgegevens van de leidinggevende, praktische informatie en ervaringsverhalen van collega’s. Dat geeft een nieuwe medewerker, binnen een nog onbekende omgeving, een vertrouwd gevoel. Daarnaast is er in de app ook een takenlijst opgenomen, hiermee worden je als nieuwe medewerker geïnformeerd over de te nemen vervolgstappen. Denk hierbij aan het insturen van de ‘verklaring van goed gedrag’ of het tekenen van de arbeidsovereenkomst.

“Als je wordt aangenomen in een nieuwe functie bij een nieuwe organisatie, dan wil je je als medewerker zo goed mogelijk voorbereiden en zo veel mogelijk weten van je nieuwe werkomgeving. Belangrijker nog: je wilt er snel bij horen! Na het arbeidsvoorwaardengesprek willen daarom we snel een band opbouwen met nieuwe medewerkers. En daar niet pas mee starten vanaf de eerste dag op het werk.”

Tips & tricks

Naast de takenlijst is er niet alleen meer informatie te vinden over wat de Belastingdienst precies doet, maar ook praktische gegevens over de diverse bedrijfsmiddelen de je als startende medewerker uitgereikt krijgt. Voor degene die tóch nog vragen hebben na het doorlopen van de app is er een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden opgesteld, zo worden laatste onduidelijkheden alsnog weggenomen. En last but not least: naast tips & tricks over starten bij de Belastingdienst zijn er ook verschillende ervaringsverhalen van collega’s te vinden, waarbij onder andere wordt verteld over de uitdagingen waar zij voor stonden. 

Ga jij binnenkort bij ons aan de slag? Download de onboardingapp voor Android of Apple.