Duaal ICT-traject

Ontwikkel de ICT’er in jou

Wil jij werken in de ICT én je hbo-diploma halen? Dan is het duaal ICT-traject van de Belastingdienst de perfecte carrièrestap voor jou. Tijdens dit leer- en werktraject haal je namelijk niet alleen een geaccrediteerd hbo-diploma, maar doe je ook direct praktijkervaring op. Wij betalen bovendien je studiekosten en je ontvangt ook nog eens elke maand salaris!

Het studieprogramma

Het duaal ICT-traject is uitdagend en intensief. Je leert veel en wordt in korte tijd opgeleid tot ICT-professional. De hbo-opleiding volg je aan via een NVAO geaccrediteerde Hogeschool en het leertraject zal plaatsvinden op het Belastingdienstkantoor in Apeldoorn. Het complete opleidingstraject is onderverdeeld in 6 stappen. 

01 / Propedeuse

In de eerste 6 maanden ga je aan de slag met je propedeuse. Iedere week volg je college en werk je aan groepsopdrachten en doe je zelfstudie. In totaal behaal je 60 ECTS voor je propedeuse. Daarnaast ga je 1 dag per week ‘op safari’ als medewerker binnen de ICT-organisatie van de Belastingdienst. Heb je je propedeuse al? Dan doorloop je het verkorte ICT-traject en sla je deze eerste 6 maanden over. 

Voor wie

Afhankelijk van jouw vooropleiding en achtergrond kun je je aanmelden voor het reguliere duale traject óf het versnelde duale traject. Kijk hieronder voor welk traject jij in aanmerking komt.

Duaal:
  • Je hebt recent je havo- of vwo-diploma met profiel natuur en techniek, natuur en gezondheid of economie en maatschappij behaald. Of een mbo 4-diploma in een ICT-richting. Of je verwacht je diploma in het studiejaar 2023-2024 te behalen.
  • Je hebt sterke affiniteit met IT. Dat blijkt bijvoorbeeld uit IT-gerelateerde projecten of opdrachten die je hebt uitgevoerd voor je school of als hobby en kunt dit aantonen in je motivatiebrief.

Versneld duaal:
  • Je bent recent gestart met een hbo/wo-opleiding in een technische richting (zoals informatica, informatiekunde, kunstmatige intelligentie of wiskunde) en geeft de voorkeur aan leren en werken tegelijk.
  • Je hebt minimaal 45 studiepunten of je behaalt deze punten in het studiejaar 2023-2024. Geef het aantal behaalde studiepunten aan in je motivatiebrief.
  • Je hebt sterke affiniteit met IT. Dat blijkt bijvoorbeeld uit IT-gerelateerde projecten of opdrachten die je hebt uitgevoerd voor werk, school of hobby

En daarna? Meteen een contract

Vanaf dag 1 krijg je een contract. Daarmee ontvang je een maandelijks salaris plus vakantiegeld en een 13e maand. De arbeidsovereenkomst is voor de duur van het gehele opleidingstraject en je salaris zal – naarmate je verder bent in het traject – stapsgewijs stijgen naar schaal 8. Als je het volledige opleidingstraject met succes hebt afgerond, krijg je een vast contract met een startsalaris dat is ingeschaald in schaal 9

Veelgestelde vragen

  • Hoeveel uur per week ben ik bezig met het duaal ICT-traject?

  • Hoeveel vakantiedagen heb ik?

  • Mag ik mijn vakantiedagen opnemen wanneer ik wil?

  • Worden mijn reiskosten van en naar de hogeschool en het Belastingdienstkantoor vergoed?

  • Betaalt de Belastingdienst ook voor mijn hertentamen?