Werken bij de Douane

Bekijk de vacatures 3
Twee douaniers lopen door de gang

Douane bereidt zich voor op de Brexit

Het kabinet wil in verband met de brexit tussen de 750 en 930 extra personeelsleden werven bij de douane. Ben jij geïnteresseerd in een carrière bij de Douane? Meld je dan aan voor een BD update vul je profiel zo volledig mogelijk in. Kies als vakgebied in ieder geval Douane en wij houden je op de hoogte van de nieuwe vacatures en nieuws en events.

Meld je aan!

Douane bij de Belastingdienst

Toezicht houden op de invoer, doorvoer en uitvoer van goederen in Nederland: dat doet de Douane. Dit onderdeel van de Belastingdienst gaat smokkel tegen en controleert of invoerrechten en accijnzen zijn voldaan.

  1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
Bekijk video

Douanewerk is meer dan koffers controleren

Bekijk video

Een dag bij Douane op Schiphol

Bekijk video

Innovatie in risicoanalyse en fysiek toezicht Douane

Bekijk video

Toezicht Douane: in samenwerking met bedrijfsleven en partners

1/4

Werken aan veiligheid en gezondheid

Nederland is een handelsnatie, distributieland en ‘gateway to Europe’. Dagelijks bereiken enorme hoeveelheden goederen ons land, en daarmee de rest van Europa. De Douane heeft in al dit grensoverschrijdende goederenverkeer een centrale rol. Hierbij zijn we soepel faciliterend waar het kan en stevig handhavend waar het moet. De Douane is vernieuwend en investeert voortdurend in geavanceerde technologie, slim toezicht en een geïntegreerde benadering. En natuurlijk ook in de mensen die bij de Douane werken: gemotiveerde professionals die weten hoe je iets voor Nederland kunt betekenen. Op die manier werkt de Douane aan de veiligheid en gezondheid van de Nederlandse consument en alle circa 500 miljoen inwoners van Europa.

Jouw werkomgeving

Nederland is dé toegangspoort tot Europa. Met onder andere Rotterdam als een van de grootste havens ter wereld, Schiphol als grote en internationale luchthaven, ons uitgebreide wegennetwerk en de Betuwelijn richting Ruhrgebied. Jaarlijks verwerkt de Douane 25% van de totale invoer van de Europese unie. Om al die in-, door- en uitvoer van goederen in goede banen te leiden, werken enkele duizenden douanemedewerkers dagelijks de klok rond. Het is hun taak om zaken als verdovende middelen, wapens, besmette en bedreigde dieren en nagemaakte goederen uit de gigantische goederenstroom te vissen. Dat gebeurt verspreid over het land, al gebeurt het meeste natuurlijk in de grote havens en op Schiphol. Het douaneproces is zoveel mogelijk geautomatiseerd, maar een belangrijk deel blijft mensenwerk. Er is dan ook een grote verscheidenheid aan functies, op strategisch en uitvoerend niveau, die allemaal onmisbare schakels zijn voor een snel en soepel lopende bv Nederland. En wordt samengewerkt met het bedrijfsleven én met andere overheidsorganisaties. Jouw werkomgeving wordt dan ook in belangrijke mate bepaald door de rol die je hebt als medewerker van de Douane en is dus ook net zo divers.

Alles over werken bij de Belastingdienst

Een selectie van onze Douane-vacatures