Diversiteit & Inclusie

Bij de Belastingdienst vinden we een inclusieve en diverse organisatiecultuur belangrijk. Variatie in bijvoorbeeld competenties, eigenschappen, visie en leeftijd zorgt voor creativiteit en daardoor betere resultaten. Zo kunnen we burgers en bedrijven in Nederland zo goed mogelijk van dienst zijn.

Diversiteitsbeleid

Voor het goed functioneren van de Belastingdienst zijn verschillende perspectieven, achtergronden, oriëntaties en kennis van groot belang. Daarom zetten we ons actief in voor het werken in divers samengestelde teams in een inclusieve organisatiecultuur.

Werken met een arbeidsbeperking

Bij de Belastingdienst geven we ook mensen met een arbeidsbeperking de kans om bij ons aan de slag te gaan door hen een duurzame baan aan te bieden. Val jij onder de Wet Banenafspraak en heb je interesse in een baan bij de Belastingdienst? Lees hier meer over werken met een arbeidsbeperking. 

Inspirerende netwerkorganisaties

Medewerkers kunnen deelnemen aan activiteiten van verschillende netwerken voor en door medewerkers, zoals B/Proud, B/Jong, Vier de Verschillen en Diversiteit in Verbinding.

B/Proud

B/Proud streeft naar het creëren van een veilig en plezierig werkklimaat waarin iedereen zichzelf kan zijn, met aandacht voor de LHBTIQ+ belangen. Als gesprekspartner van het management vormt B/Proud de brug tussen medewerkers, stakeholders en burgers om diversiteit en inclusiviteit te bevorderen.

Ontdek wat jij kan doen

Benieuwd naar jouw mogelijkheden bij de Belastingdienst? Bekijk onze openstaande vacatures of ontmoet ons op een (online) evenement en ontdek wat jij kan doen.

Bekijk alle openstaande vacatures