.NET bij de Belastingdienst: een groot en complex landschap

Klaar voor een van de grootste en meest complexe .NET-landschappen? Bij de Belastingdienst kun je als .NET-ontwikkelaar aan de slag met verschillende interessante projecten en de meest actuele technologie. Jouw uitdaging vind je in de complexiteit van het IT-landschap, waarbinnen enorm veel data wordt verwerkt. En de impact van je werk is groot: mede dankzij jou kunnen toeslagen worden uitgekeerd, kunnen je medeburgers via een app hun belastingaangifte doen of kunnen je collega’s bij de Douane mobiel werken.

Actuele technologie en kennisdeling

Werken als .NET-ontwikkelaar bij de Belastingdienst betekent dat je met de meest actuele tools en technologie werkt en boven op de laatste ontwikkelingen zit, denk bijvoorbeeld aan cloud- en containerhosting. Je werkt in DevOps-teams, waarbij je niet alleen applicaties bouwt, maar ook onderhoudt. Dit zorgt voor een fijne afwisseling in je dagelijkse werk. Vanzelfsprekend werk je hierbij agile. Binnen het organisatieonderdeel Informatievoorziening (IV), hét ICT-bedrijf van de Belastingdienst, hanteren we SAFe. Dit staat voor Scaled Agile Framework. Hierdoor kunnen we op grotere schaal agile (samen)werken.

Kennisdeling en -ontwikkeling is binnen .NET bij de Belastingdienst echt key. Je komt vaak samen met collega’s tijdens workshops en netwerkbijeenkomsten en kunt altijd terugvallen op de .NET-ontwikkelstraten en Vakgroep .NET. Zo kun jij als .NET-developer continu bijleren over .NET en groeien in je vakgebied.

Vind de uitdaging die bij je past

Binnen de Belastingdienst werken op dit moment zo’n 200-250 .NET-developers verspreid over verschillende plekken en teams. Zo is er altijd een uitdaging die past bij jou. Wil je bijvoorbeeld applicaties bouwen, onderhouden en beheren? Of liever aan de slag op het gebied van kennisontwikkeling? Het maakt niet uit of je veel ervaring hebt op het gebied van .NET, of helemaal geen. Binnen het ICT-traineeship leiden we je in 12 maanden op tot .NET-ontwikkelaar.

Benieuwd naar alle mogelijkheden en uitdagingen? Ontdek de verschillende .NET-afdelingen en -teams hieronder.

  • 1. .NET-ontwikkelstraten

  • 2. IBS Toeslagen

  • 3. Mobile Competence Center

  • 4. Lokale Informatie Voorzieningen

  • 5. Vakgroep .NET

Maatschappelijk relevant

Als je kiest voor een loopbaan als .NET-ontwikkelaar bij de Belastingdienst kies je niet alleen voor een rol bij een van de grootste IT-leveranciers van het land, maar ook voor een baan met maatschappelijke relevantie. Je werk is actueel, je houdt je continu bezig met wat er speelt in de maatschappij en kunt een positieve bijdrage leveren aan het leven van anderen. Daarnaast zijn je opleidingsmogelijkheden eindeloos, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Bij de Belastingdienst investeren we graag in je en ondersteunen we je met een gepast opleidingsaanbod en flexibele leertrajecten.

Verhalen van onze mensen

Ontdek wat jij kan doen

Wil jij aan de slag met verschillende uitdagende projecten en de meest actuele technologie in een groot en complex .NET-landschap? Bekijk snel onze vacatures en ontdek wat jij kan doen.

Zoek snel naar jouw vacature

Koffie met... ontdek jouw mogelijkheden bij de Belastingdienst

Meld je aan