Werken met een arbeidsbeperking bij de Belastingdienst

Kantoor Belastingdienst

Het is mogelijk!

Nadisa Gambier en Rowé Hoogendoorn zijn door de NOS geïnterviewd over de instroom van arbeidsparticipanten bij de Belastingdienst. TalentWerkt! geeft namens de Belastingdienst, Dienst Toeslagen en Douane uitvoering aan de Wet Banenafspraakwerk. Met die wet wil het kabinet er voor zorgen dat meer mensen met een arbeidsbeperking een baan aangeboden krijgen. "En dat is bij onze organisatie(s) inmiddels al ruim 1000 keer gelukt" zegt Rowé. "Nadisha is een van de medewerkers die nu werkzaam is bij ons."

Intensieve begeleiding

De Belastingdienst begeleidt deze werknemers intensief. Iedereen krijgt een jobcoach die voor langere tijd is verbonden aan de medewerker, die zowel die medewerker als de werkgever bijstaat én beschikbaar is voor de overige teamleden. En vanwege de huidige omstandigheden is de persoonlijke aandacht alleen nog maar toegenomen, omdat iedereen nu thuis moet werken en dat voor deze doelgroep misschien nog wel lastiger is dan voor anderen. Bijvoorbeeld door gebrek aan structuur, contact met collega’s, of concentratieproblemen. 

Toekomst

Nadisa is erg blij met haar baan bij de Belastingdienst. "Ik ga binnenkort inkomstenbelastingen controleren en ik ben daarom nu - online - samen met mijn coach fiscale kennis aan het opdoen over ziektekostenaftrek, heffingskortingen en dat soort zaken. Hartstikke interessant." Nadisha roept mensen met een beperking dan ook op om de sprong te wagen. "Er is een toekomst voor iedereen, ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarom zeg ik: durf op die ene fantastische vacature te solliciteren." 

Het interview beluisteren? Klik dan op luisteren