SAFe Agile bij de Belastingdienst

Verschillende collega's zijn met elkaar in overleg

De Belastingdienst stelt burgers en bedrijven centraal. Wijzigende regelgeving en de verwachtingen van de maatschappij vragen om een hoge mate van wendbaarheid om onze processen te verbeteren. De Belastingdienst wil sneller nieuwe functionaliteiten ter beschikking stellen die beter aansluiten op de behoefte van de burger en de bedrijven.

Op naar een klantgerichte, wendbare Belastingdienst

Het proces en het IT landschap van de Belastingdienst is complex. Systemen en processen hebben veel afhankelijkheden van elkaar en bevinden zich in verschillende stadia van volwassenheid. Dit vraagt om het gelijktrekken van processen, systemen en de algemene werkwijze. Er is behoefte aan een meer universele inrichting die optimaal die past bij de Belastingdienst van nú en de toekomst

Om deze uniforme werkwijze voor elkaar te krijgen, is gekozen om te werken met het raamwerk Scaled Agile Framework (SAFe). Eigenschappen van dit raamwerk zijn:

  • Gedeelde rollen, taken, verantwoordelijkheden en betekenissen
  • Optimale ondersteuning van de samenwerking tussen ketens, afdelingen en teams
  • Situationeel op maat werkend te maken

Waarom SAFe Agile?

Beter

  • Meer focus op burger en bedrijf
  • Hogere kwaliteit van Invormatievoorziening (IV) en bedrijfsprocessen
  • Continu verbeteren

We vinden samen de baan die het beste bij jou past

We hebben verscheidene vacatures bij verschillende directies die momenteel in agile transformatie zijn. Dit betekent dat we niet alleen meerdere nieuwe collega’s zoeken, maar ook dat we tijdens de sollicitatieprocedure samen kijken welke directie het beste bij jou past.

Ben je binnen jouw vakgebied op zoek naar specifieke(re) inhoudelijke uitdagingen om jezelf verder te verdiepen? Werk je graag bij een grote directie of gaat je voorkeur uit naar een kleinschaligere werkomgeving? Laat dat vooral weten, we zijn benieuwd naar jouw persoonlijke wensen en ambities! Is er na het eerste gesprek een positieve indruk van beide kanten? Dan brengen we je graag in contact met een of meerdere directies. Zo kunnen jullie gezamenlijk verkennen of het interessant is om bij ons de volgende stap in je loopbaan te zetten.

Verhalen van onze mensen