Management Traineeship

Ontwikkel je leidinggevende skills

Heb jij een wo-master op zak en wil je je talenten en leiderschapsskills verder ontwikkelen? Ga je met jouw onderzoekende houding voor niets minder dan het best mogelijke resultaat? Daag jezelf dan uit in het Management Traineeship van de Belastingdienst! Tijdens het traineeship staat jouw ontwikkeling twee jaar lang centraal, waardoor je in sneltreinvaart wordt klaargestoomd voor een managementpositie bij de Belastingdienst, Douane of Dienst Toeslagen.

Momenteel is de werving voor dit traineeship gesloten. Meld je onderaan deze pagina aan voor de job alert om op de hoogte gehouden te worden. 

Hoe ziet het traineeship eruit?

Tijdens het traineeship werk je in twee jaar tijd op drie verschillende plekken in de organisatie en volg je samen met je medetrainees een intensief opleidingsprogramma. Vier dagen in de week ga je aan het werk en één dag richt je je op je opleiding. Door werken en leren te combineren, leer je de organisatie goed kennen en ontdek je binnen no-time de managementstijl die bij jou past.

Werkopdrachten

Je gaat als trainee aan de slag met drie opdrachten op verschillende plekken in de organisatie.

01 / Adviesfunctie

Tijdens de eerste opdracht heb je 4 maanden een adviesfunctie. Je zal uitgebreid kennismaken met de verschillende organisatieonderdelen binnen de Belastingdienst, de Douane en Dienst Toeslagen, de structuren en werkprocessen van de organisaties leren kennen én werken aan het opbouwen van je netwerk. Na deze eerste opdracht bepaal je je eigen vervolgroute. 

Opleidingsprogramma

Het opleidingsprogramma van het traineeship wordt verzorgd door een externe partij. Samen met je medetrainees werk je aan je managementvaardigheden, gebaseerd op de zes leiderschapskwaliteiten van de Belastingdienst, Douane en Dienst Toeslagen, en bespreken jullie gezamenlijk je ervaringen tijdens intervisiebijeenkomsten. Gedurende het hele traineeship heb je een vaste coach en tijdens de drie opdrachtperiodes krijg je bovendien een werkplekbegeleider. Ook is er een ambassadeursteam betrokken bij het opleidingsprogramma, dat bestaat uit directeuren van verschillende directies. Zij dienen als mentor en  helpen jou met het opbouwen van een netwerk binnen de organisatie. Tijdens het Management Traineeship sta je er dus nooit alleen voor!

Werken, leren, netwerken

Bij de Belastingdienst dragen we natuurlijk bij aan een financieel gezond Nederland. Maar ons werk gaat over meer dan cijfers en geld alleen: het gaat over mensen zoals wij allemaal, met verwachtingen, zorgen, vragen en plannen. En dat vraagt om een organisatie met sterk leiderschap, dat jij als trainee ontwikkelt. Met ons intensieve traineeship bieden we jou de mogelijkheid om werken en leren te combineren binnen een maatschappelijk relevante organisatie. Je bouwt een hechte band op met je medetrainees en leert over de gehele organisatie mensen kennen. Daardoor groei jij niet alleen professioneel, maar ook persoonlijk.

Als management trainee krijg je een aanstelling voor twee jaar en werk je 36 uur per week. Daarbij kun je niet alleen rekenen op intensieve begeleiding, maar ook op een goed startsalaris.

En daarna?

Je eindigt het Management Traineeship met een eindbeoordeling. Heb je alles met een goed resultaat afgerond? Dan ben je klaar voor een managementpositie bij de Belastingdienst, Douane of Dienst Toeslagen! In overleg kies je bij welke organisatie jij je carrière wilt voortzetten. Maar ook nadat je een organisatie hebt gekozen, zijn er nog volop mogelijkheden om door te groeien naar managementfuncties op een hoger niveau. Zo krijg je steeds meer verantwoordelijkheid en werk je aan complexere vraagstukken, en ontvang je uiteraard een salaris dat daarbij past.

Enthousiast?

Zie jij het wel zitten om jezelf in twee jaar tijd te ontwikkelen tot leidinggevende bij de Belastingdienst, Douane of Dienst Toeslagen? Solliciteer dan snel voor het Management Traineeship.

Heb je nog vragen over je mogelijkheden rondom het traineeship of over het sollicitatieproces? Laat het ons dan weten. Heb je nog vragen over je mogelijkheden rondom het traineeship of over het sollicitatieproces? Laat het ons dan weten.