Ontdek het traineeship

Heb jij een hbo- of wo-bachelordiploma accountancy of bedrijfseconomie? Met het accountancy traineeship bij de Belastingdienst doe je een pre-master, een master en een post-master accountancy aan een universiteit naar keuze, gefinancierd door de Belastingdienst. Daarnaast doe je een interne fiscale opleiding aan de BelastingdienstAcademie en tot slot een praktijkopleiding tot registeraccountant. Met het traineeship studeer je niet alleen verder voor het behalen van de officiële titel van RA-accountant, maar je krijgt ook gedurende het hele traject betaald. De Belastingdienst is dé leerschool met ambitie.

Theorie en praktijk

Tijdens de opleiding aan onze eigen BelastingdienstAcademie word je onder meer getraind in fiscaliteit en controletechnieken, maar ook in je professionele vaardigheden zoals het voeren van lastige gesprekken met klanten. De interne opleiding wissel je af met periodes waarin je werkt op een belastingkantoor in jouw regio, waar je begeleid wordt door een mentor. Er wordt daarbij veel aandacht besteed aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Op de belastingkantoren werk je bovendien samen met ervaren vakspecialisten zoals fiscalisten en belastingcontroleurs, IT-auditors, invorderaars en accountants. Je loopt niet alleen met hen mee, maar krijgt ook veel eigen verantwoordelijkheid naarmate je kennis en inzicht groeien. Zo zit je bijvoorbeeld al snel met een directeur of fiscalist van een bedrijf aan tafel.

Hoe ziet het traineeship eruit?

Tijdens de opleiding aan de BelastingdienstAcademie wisselen theorie en praktijk elkaar af, maar ook gedurende de rest van het traject combineer je studeren met werken op een belastingkantoor in jouw regio.

01 / Opleiding BelastingdienstAcademie

In de eerste fase van het traineeship start je met de fiscale opleiding aan onze BelastingdienstAcademie, die twee jaar en vier maanden duurt. De opleiding zal drie of vier dagen per week ingeroosterd worden. Gedurende deze opleiding heb je ook groeigesprekken om te werken aan je professionele vaardigheden.

Meteen een contract

Bij de start van de interne opleiding krijg je een tijdelijke arbeidsovereenkomst. Zodra je de interne opleiding aan de BelastingdienstAcademie met goed gevolg hebt afgerond, ga je aan de slag op een belastingkantoor en krijg je een vaste arbeidsovereenkomst. Het vervolg van het traineeship tot en met het behalen van je RA-titel vindt plaats op de kantoren waar je werkt.

Verhalen van onze mensen

Interesse in het traineeship?

Wil jij jezelf ontwikkelen tot de beste accountant voor Nederland? Solliciteer dan naar het accountancytraineeship bij de Belastingdienst. Het is alleen mogelijk om te solliciteren wanneer je een hbo- of wo-diploma accountancy of bedrijfseconomie (finance & control) hebt; bedrijfskunde is helaas geen geschikte vooropleiding. 

Momenteel is de werving voor dit traineeship gesloten. Naar verwachting gaat deze medio oktober weer open. Je kunt dan solliciteren voor het traject dat medio augustus 2024 start. Meld je onderaan deze pagina aan voor de job alert om op de hoogte gehouden te worden.

Niet gevonden wat je zocht?

Meld je aan voor de job alert