Ontwikkel jouw talent

Heb jij (bijna) je hbo-bachelor of master afgerond in de richting van fiscaal recht, bedrijfskunde of business IT? Heb je een nieuwsgierige en ondernemende houding? En zie je het wel zitten om in een uitdagende functie te stappen waar je normaal pas na 5 jaar relevante werkervaring voor in aanmerking komt? Met het Talentship van de Belastingdienst ga je één jaar lang aan de slag op het snijvlak van fiscaliteit en geautomatiseerde processen. Daarmee zorg jij er straks voor dat onze gegevens op een verantwoorde en juiste manier verwerkt kunnen worden en maak je tegelijkertijd een vliegende start van je carrière!

Hoe ziet het Talentship eruit?

Met het Talentship word je een jaar lang geplaatst op een uitdagende functie of project binnen de directie Centrale Administratieve Processen (CAP). Daarnaast volg je één dag per maand een leerzaam ontwikkelingsprogramma samen met je mede-Talents. Door werken en leren te combineren, weet jij binnen no-time wat de baan is die bij jou past en weten wij wat je kunt.

Veelzijdige werkplekken

Op basis van jouw kennis en vaardigheden stemmen we samen met jou je exacte functie af binnen de directie CAP. CAP is verantwoordelijk voor de ontvangst, verwerking en verzending van alle fiscale gegevens aan en van burgers en bedrijven in Nederland. Het is dé plek waar alle processen en gegevens samenkomen. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag in de rol van procesanalist, businessanalist, junior functioneel beheerder, maar ook als leerwerkplek teamleider, junior adviseur, ketensecretaris of procesinrichter. Een concrete opdracht waar je dan aan kunt denken is het opzetten van een kennisbank of het optimaliseren of inrichten van massale processen. Tijdens je plaatsing leer je alle ins en outs van het vak en zal je meedraaien als volwaardige collega. Jij laat zien wat je toegevoegde waarde is!

Persoonlijke ontwikkeling

Naast je professionele ontwikkeling besteden we ook veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Iedere laatste vrijdag van de maand komen jij en je mede-Talents bij elkaar tijdens de zogenoemde Harbourdays. Je staat dan stil bij je eigen ontwikkeling, maar er is ook ruimte om ervaringen uit te wisselen met anderen. Daarbij komen intervisies, soft skillsworkshops en kennissessies over relevante onderwerpen ook aan bod. De Harbourdays worden soms afgesloten met een informele en gezellige activiteit, zoals een borrel of een diner. Ook organiseren we nog een tweedaagse Harbourday XL, waarbij je veel leert in combinatie met een goede portie gezelligheid. Op die manier leer je jezelf en je collega’s goed kennen, en bouw je meteen een netwerk op.

Je carrière in stroomversnelling

Als Talent krijg je een aanstelling voor een jaar en werk je 32-36 uur per week, waarbij je kunt rekenen op een goed startsalaris. Je wordt in korte tijd klaargestoomd om complexe CAP-vraagstukken op te pakken. Dat is een intensief traject waarin we veel van je vragen, maar waar ook goede begeleiding tegenover staat. Zo krijg je onder andere een mentor bij wie je altijd terecht kunt en kom je tijdens de Harbourdays samen met je mede-Talents voor cursussen, een strategie- en innovatiesessie, intervisie en coaching. Daar heb jij profijt van, maar wij uiteindelijk ook. Want met jouw kijk op zaken zorg je voor een frisse wind binnen de Belastingdienst!  

En daarna?

Na afloop van het Talentship heb je uitgebreid kennis kunnen maken met de Belastingdienst én laten zien wat je kwaliteiten zijn. Intussen hebben wij ook een goed beeld van je gekregen en zullen we je bij een wederzijdse match een aanbod doen voor een passende functie binnen de organisatie. Na het afronden van (of eventueel zelfs al tijdens) het Talentship kun je dan solliciteren op de functie die past bij jouw wensen en ambities, en in vaste dienst treden bij de Belastingdienst.

Verhalen van onze mensen

Enthousiast?

Zie jij het wel zitten om jezelf in een jaar tijd te ontwikkelen tot specialist op het gebied van fiscaliteit en geautomatiseerde processen? Solliciteer dan snel voor het Talentship (bachelor of master)!

Heb je nog vragen over je mogelijkheden rondom het Talentship of over het sollicitatieproces? Laat het ons dan weten.