Directie Grote Ondernemingen (GO)

De directie GO waakt over de bijdrage aan de schatkist van de ongeveer 8.600 grootste, vaak internationaal opererende, organisaties en zeer vermogende personen in Nederland. Samen vertegenwoordigen zij zo’n 65% van de jaarlijkse belastinginkomsten van de Rijksoverheid. De financiële belangen zijn dus groot. Het is belangrijk dat we bij de directie GO een zo efficiënt en eerlijk mogelijk proces creëren, waarbij de individuele werkrelaties met de organisaties zelf centraal staan. De directie GO treedt zoveel mogelijk dienstverlenend en – waar nodig – corrigerend op. Naast het reguliere fiscale werk van heffen en controleren, heeft de directie ook een belangrijke taak bij het invorderen van belastingschulden, het opsporen van belastingontwijking én het bijdragen aan fraudebestrijding. Onze medewerkers bij de directie GO krijgen de ruimte om in complexe fiscale problematiek te duiken en te midden van grote financiële belangen te opereren. Zo dragen wij bij aan een financieel gezond Nederland.

Organisatieonderdelen

Om de werkzaamheden binnen de directie GO zo goed mogelijk te borgen, hebben we onze werkprocessen opgedeeld in vijf onderdelen:

  • 1. Actuele en individuele klantbehandeling

  • 2. Behandelteams

  • 3. Invordering

  • 4. Bijzonder toezicht

  • 5. Internationaal

Een unieke werkplek

Bij de directie GO krijgen we te maken met relatief grote financiële belangen en een diversiteit aan complexe fiscale vraagstukken. Dit gaat van de reguliere fiscale werkzaamheden zoals heffen, innen en controleren van belastingschulden tot het opsporen van belastingontwijkingsgedrag en het bijdragen aan fraudebestrijding. Dankzij onze individuele klantbehandeling is je werk erg uitdagend en doeltreffend – óók op internationaal niveau. Zo wordt de manier waarop we toezicht houden op grote organisaties steeds meer beïnvloed door Europese en wereldwijde wet- en regelgeving en de samenwerking met andere belastingdiensten. Maar naast een uitdagende plek om te werken, bieden we je bij de directie GO ook veel autonomie en tal van ontwikkelingsmogelijkheden. Zo is er bijvoorbeeld een ruim opleidingsbudget beschikbaar voor vakinhoudelijke en competentiegerichte activiteiten, zodat jij het beste in jezelf naar boven kunt halen.

Ontmoet onze mensen

Uitdagende werkplekken

Om onze klanten zo optimaal mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we diverse specialisten in huis. Zo krijg je de mogelijkheid om je vanuit je (fiscaal-)juridische achtergrond te werken op het snijvlak van wetgeving, beleid en uitvoering, of lever je bijvoorbeeld als accountant een bijdrage binnen het dynamische speelveld van de fiscale controle. Maar ook als je recent bent afgestudeerd kun je hier alle kanten op. Bijvoorbeeld in het Tax Talent Traineeship, waar je als trainee kennismaakt met het veelzijdige werkterrein van de Belastingdienst én het ministerie van Financiën, of een van onze (opleidings)trajecten tot registeraccountant. De complexiteit en omvang van ons werkveld maken dat er voor professionals binnen iedere expertise talloze uitdagingen te vinden zijn. Zowel voor starters als professionals is de directie GO een dynamische plek om te werken, waar je jezelf op alle gebieden, persoonlijk én professioneel, kunt ontwikkelen.

Ontdek wat jij kan doen

Binnen de directie GO is er ruimte voor alle expertises: of je nu fiscalist, data-analist of registeraccountant bent, vanuit jouw expertise kun je bij onze directie een bijdrage leveren aan een juiste naleving van de fiscale regels door de grootste ondernemingen in ons land. Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Bekijk ons actuele vacature-overzicht, (online) evenementen of zoek gericht naar jouw expertise.

Zoek snel naar jouw vacature