Val eens binnen bij de FIOD

Ga met je mobiel naar:
ewl.nl/fiod

Maak met je mobiel een snelle beweging
richting je scherm

Klik hier om deze stap over te slaan

Welkom bij de FIOD

Een inval als deze is waar de FIOD voornamelijk van bekend is. Maar voordat we hiertoe overgaan, is er uitvoerig onderzoek verricht door onze financiële en cyber rechercheurs. Samen verzamelen zij alle puzzelstukjes om financiële fraude te bestrijden.

Gebruik je mobiel om de tekst te ontcijferen

Scroll

Het verhaal achter de verhalen

Als het om het omzeilen van de wet gaat, kunnen mensen bijzonder inventief zijn. Bij de FIOD zijn er legio verhalen over: denk aan het verzwijgen van inkomsten, btw-ontduiking, faillissementsfraude en het witwassen van crimineel geld. Door technologische ontwikkelingen en internationalisering worden fraudevormen ook steeds complexer. De opsporing gebeurt dan ook op veel verschillende manieren: van financieel rechercheren (‘follow the money’) tot digitaal onderzoek, waarbij de meest geavanceerde technieken worden gebruikt om verdachte zaken op te sporen.

article-1 article-2 article-3 article-4 article-5 article-6 article-7

Het werk bij de FIOD spreekt bij het grote publiek tot de verbeelding, maar vanwege geheimhouding kunnen we helaas niet veel vertellen over hoe we precies werken. Maar neem van ons aan dat werken bij de FIOD niet alleen tot de verbeelding spreekt, maar ook heel leerzaam en veelzijdig is. Werken bij de FIOD vraagt om analytisch vermogen en speurzin, een integere houding en creatiever kunnen denken dan overtreders.

Succes bereik je samen.

Succesvol bestrijden van internationale smokkel, fraude en witwassen betekent bij de FIOD ook intensief samenwerken met andere partijen. De FIOD werkt onder meer samen met het Openbaar Ministerie, de politie en andere (buitenlandse) opsporingsdiensten, zoals de Voedsel- en Warenautoriteit. En met het opbouwen van het Anti Money Laundering Centre, een Rijksbreed kennis- en expertisecentrum, investeren we in witwasbestrijding in binnen- en buitenland.

Werken bij de FIOD betekent een bijdrage leveren aan de fraudebestrijding in Nederland en het garanderen van een rechtvaardige maatschappij.

Iets voor jou?

Check hieronder de video’s van een financieel rechercheur en een ICT (cyber) specialist of bekijk wat we hebben gedaan tijdens de FIOD Hackathon.

Linda, Financieel Rechercheur bij de FIOD

Linda kent de mazen van het financiële als geen ander. Bekijk hoe zij een bijdrage levert aan fraudebestrijding in Nederland.

Thijs, ICT bij de FIOD

Het dark web kent veel geheimen, maar niet voor Thijs. Bekijk de film en ontdek meer over zijn werk als Cyber expert bij de FIOD.

Terugblik 24 hours challenge FIOD (Hackathon)

Een greep uit de openstaande vacatures