Werken als ICT-er bij de Belastingdienst

Bekijk de vacatures 19
man schrijft iets op een whiteboard

Werken als ICT-er bij de Belastingdienst

ICT bij de Belastingdienst

Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op, waardoor ook wij up-to-date moeten blijven. Bij de Belastingdienst willen we met de modernste ICT-toepassingen een betrouwbare en klantvriendelijke organisatie neerzetten.

Grootschalig en divers

De Belastingdienst is 24 uur per dag, 7 dagen per week in beweging. Net als onze ICT-organisatie, een van de grootste van Nederland. Onze enorme databanken beschikken over talloze fiscale gegevens van burgers en bedrijven en zijn nodig voor een stabiel Nederland. Dagelijks proberen we sneller, doelgerichter en veiliger te werken. Om dit proces zo goed mogelijk in te richten, is nieuw ICT-talent onmisbaar. Bij de Belastingdienst kun je starten als tester en je bijvoorbeeld ontwikkelen tot architect. Daarnaast kun je je natuurlijk ook verder specialiseren in je eigen vakgebied.

Hightech datacenter

In ons datacenter werken ervaren en jonge, talentvolle ICT’ers nauw samen. Met ‘proven technology’ bouwen we op vertrouwde systemen die de basis bieden voor een constante dienstverlening. In het proces van ontwerpen, implementeren en realiseren van nieuwe architectuur en applicaties werken we zowel met lineaire als iteratieve ontwikkelmethodes. Onze ICT-professionals beschikken over technologische kennis en weten hoe onze bedrijfsprocessen zijn ingericht. Zo boeken we mooie resultaten met elkaar die bijdragen aan het Nederland van nu én de toekomst.

Stage bij de Belastingdienst

Bij de Belastingdienst zitten we bovenop nieuwe ICT-ontwikkelingen. Als stagiair(e) werk je samen met ervaren developers, applicatieontwikkelaars en system engineers. Zij leren jou de fijne kneepjes van het vak, maar zijn andersom ook benieuwd naar jouw input. Een stage bij de Belastingdienst is breed en divers en is mogelijk op kantoren door heel het land. Bekijk snel de actuele stage- en afstudeeropdrachten.

Jouw werkomgeving

Fiscalisten zijn overal te vinden binnen de Belastingdienst.  Als behandelaar van bezwaar- en beroepschriften bijvoorbeeld. Of als ontvanger, die niet gaat over het vaststellen van de hoogte van de te betalen belastingen, maar over het innen ervan. En er zijn fiscalisten met een leidinggevende rol als teammanager. Of als klantcoördinator, die het aanspreekpunt is voor alle fiscale zaken van een bepaalde onderneming. Jouw werkomgeving wordt dus ook in belangrijke mate bepaald door de rol die je hebt als fiscalist en is dus ook net zo divers.

Vacatures voor ICT