Werken als ICT-er bij de Belastingdienst

Bekijk de vacatures53
man schrijft iets op een whiteboard

Werken als ICT-er bij de Belastingdienst

ICT bij de Belastingdienst

Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op, waardoor ook wij up-to-date moeten blijven. Bij de Belastingdienst willen we met de modernste ICT-toepassingen een betrouwbare en klantvriendelijke organisatie neerzetten.

ICT bij de Belastingdienst: Vroeger en nu

Ontdek het hier

Grootschalig en divers

De Belastingdienst is 24 uur per dag, 7 dagen per week in beweging. Net als onze ICT-organisatie, een van de grootste van Nederland. Onze enorme databanken beschikken over talloze fiscale gegevens van burgers en bedrijven en zijn nodig voor een stabiel Nederland. Dagelijks proberen we sneller, doelgerichter en veiliger te werken. Om dit proces zo goed mogelijk in te richten, is nieuw ICT-talent onmisbaar. Bij de Belastingdienst kun je starten als tester en je bijvoorbeeld ontwikkelen tot architect. Daarnaast kun je je natuurlijk ook verder specialiseren in je eigen vakgebied.

Hightech datacenter

In ons datacenter werken ervaren en jonge, talentvolle ICT’ers nauw samen. Met ‘proven technology’ bouwen we op vertrouwde systemen die de basis bieden voor een constante dienstverlening. In het proces van ontwerpen, implementeren en realiseren van nieuwe architectuur en applicaties werken we zowel met lineaire als iteratieve ontwikkelmethodes. Onze ICT-professionals beschikken over technologische kennis en weten hoe onze bedrijfsprocessen zijn ingericht. Zo boeken we mooie resultaten met elkaar die bijdragen aan het Nederland van nu én de toekomst.

Stage bij de Belastingdienst

Bij de Belastingdienst zitten we bovenop nieuwe ICT-ontwikkelingen. Als stagiair(e) werk je samen met ervaren developers, applicatieontwikkelaars en system engineers. Zij leren jou de fijne kneepjes van het vak, maar zijn andersom ook benieuwd naar jouw input. Een stage bij de Belastingdienst is breed en divers en is mogelijk op kantoren door heel het land. Bekijk snel de actuele stage- en afstudeeropdrachten.

Jouw werkomgeving

ICT’ers bij de Belastingdienst staan voor een enorme opgave. De Belastingdienst wil ‘toekomstbestendig’ worden. Het werk moet beter en efficiënter en de Belastingdienst wil ‘in control’ zijn. Om dit te realiseren moet op een nieuwe manier gewerkt gaan worden en daarin is de ondersteuning door moderne ICT-systemen allesbepalend. Zonder vernieuwing en verandering op dit gebied kunnen de gewenste veranderingen simpelweg niet worden gerealiseerd. Het ICT-speelveld van de organisatie is bovendien enorm; het werk heeft impact op heel Nederland. Op dit moment heeft de Belastingdienst zo’n 3.000 ICT’ers in dienst en we verwachten er de komende jaren honderden aan te moeten trekken. Van system engineers, software engineers, developers en ontwikkelaars (met name  Java en .NET)  tot netwerk engineers en security specialisten.
ICT’ers zijn er in allerlei ‘smaken’ en de ICT’er bestaat niet. Jouw werkomgeving wordt dus ook in belangrijke mate bepaald door de rol die je hebt als ICT’er en is dus ook net zo divers.

Alles over werken bij de Belastingdienst

Een selectie van onze ICT-vacatures