Werken in het kloppend hart van de fiscaliteit

Op veel plekken in Nederland kan je werken in de fiscaliteit, maar er is maar één plek waar je dat kan op het snijvlak van wetgeving, beleid en uitvoering. Welkom bij de Belastingdienst, waar de fiscale ontwikkelingen nooit stilstaan en waar je iets kunt betekenen voor de samenleving als geheel. Elke verandering op fiscaal gebied, nieuwe wetten en nieuwe regelgeving is van invloed op de werkzaamheden van onze fiscale specialisten. Zij werken intensief samen en dragen zo bij aan een financieel en gezond Nederland. Dit doen we vanuit verschillende expertises: van fiscalisten en diverse specialisten (zoals bijvoorbeeld heffing, inning, erf/schenk, tax ruling, kansspelbelasting en advance pricing agreement) tot medewerkers handhaving, taxateurs, deurwaarders, vaktechnische coördinatoren, klantcoördinatoren en teamleiders.

Van de inhoud direct naar de praktijk

De werkzaamheden van onze fiscalisten liggen in het verlengde van maatschappelijke ontwikkelingen en politieke beslissingen. Dat maakt je werk uniek en inhoudelijk extra interessant. Want waar anders dan bij de Belastingdienst heb je bijvoorbeeld te maken met de fiscale consequenties van economische ontwikkelingen, zoals een online marktplaats voor de verhuur van privéwoningen? Of de snelle opkomst van een internetonderneming die bemiddelt tussen reizigers en aanbieders van personenvervoer? Of wat dacht je van de hype rond cryptomunten? Allemaal vraagstukken waar de Belastingdienst op inspeelt. Daarnaast houden we ons bij de Belastingdienst ook direct bezig met de uitvoering. We verzorgen bijvoorbeeld de verwerking van de aangiftes of houden vooroverleg met ondernemers over hun fiscale vraagstukken.

Start je carrière bij de Belastingdienst

Ben je (bijna) wo-afgestudeerd en op zoek naar een goede plek om je carrière te starten? Ontdek ons Tax Talent Traineeship: het werk- en leertraject voor fiscale topstudenten. Tijdens dit tweejarig traject verander je elke vier maanden van rol: zo leer je de gehele fiscale keten kennen, van wetgeving tot uitvoering. Je doorgrondt complexe fiscale casuïstiek, neemt deel aan projecten, schrijft artikelen en voert bijvoorbeeld verweerprocedures uit. Daarnaast maak je ook uitvoerig kennis met het ministerie van Financiën en organisaties in het buitenland, zoals de Europese Commissie. Het is de kickstart van jouw fiscale carrière. Ontdek hier meer.

Verhalen van onze mensen

 • Ik ben hier niet alleen taxateur, maar óók vastgoedadviseur

  Na een aantal jaren te hebben gewerkt als commercieel taxateur, heeft Yolanda zo’n twee jaar geleden besloten de switch te maken naar een overheidsinstantie. Dat werd de Belastingdienst; en dat bleek op verschillende fronten een hele goede match.

  Lees het verhaal
 • De praktijk achter onze processen leren kennen, dat maakt ons werk interessant

  Na haar studie Bedrijfswetenschappen in Nijmegen begon Marijke in een marketing en sales functie bij een bedrijf dat internationaal opereerde, onder andere in China. Een logische eerste baan, immers haar afstudeerscriptie ging voor een groot deel over zaken doen in China en de culturele verschillen die daarbij komen kijken.

  Lees het verhaal
 • Werken bij de Belastingdienst: 'Veel vrijheid en je draagt echt iets bij'

  Barbara is al jaren werkzaam bij de Belastingdienst, inmiddels als vaktechnisch coördinator omzetbelasting Grote Ondernemingen. Liselotte werkt sinds kort als specialist omzetbelasting Grote Ondernemingen. Ze kozen niet zomaar voor de Belastingdienst en het werk bleek nog veel leuker dan verwacht.

  Lees het verhaal

Kijk wat jij kan doen

Ook een bijdrage leveren aan een financieel gezond Nederland? Kijk dan snel bij onze vacatures en solliciteer direct.

Actuele vacatures