Professionals bij de Belastingdienst

Bekijk de vacatures 102

Professionals bij de Belastingdienst

Ontwikkel je verder als vakspecialist

Bij de Belastingdienst liggen er voldoende mogelijkheden voor ervaren mensen. We zijn regelmatig op zoek naar vakspecialisten die meehelpen onze organisatie verder te ontwikkelen. En dat hoeven niet alleen fiscaal specialisten of accountants te zijn. Ons werk bestaat namelijk uit meer dan het controleren van belastingaangiften of het uitkeren van toeslagen. Professionals op diverse vakgebieden zijn onmisbaar om ons werk vakkundig uit te blijven voeren en zijn nodig om jongere collega’s de juiste begeleiding te geven. Wil jij met jouw kennis en ervaring bijdragen aan een evenwichtig Nederland?

Verandering als constante

De Belastingdienst is een organisatie waar op elk moment van de dag wat te doen is. We behandelen talloze aangiften, betalen maandelijks voor miljoenen aan toeslagen uit, sporen fiscale fraude op bij de FIOD en zorgen met onze Douane dagelijks voor de vlotte in-, door- en uitvoer van tonnen goederen. Door nieuwe wetten, nieuwe financiële producten en technologische of maatschappelijke ontwikkelingen verandert ons speelveld bovendien voortdurend. Nederland kan niet zonder de Belastingdienst. En de Belastingdienst kan niet zonder professionele en gedreven medewerkers die ons verantwoordelijke werk mogelijk maken.

Bewuste keuze

Kiezen voor een carrière bij de Belastingdienst is een bewuste keuze. Je wordt elke dag geprikkeld om voor het beste resultaat te gaan en het uiterste van jezelf te vragen. En dat wordt gewaardeerd. Niet alleen financieel, maar ook door je directe collega’s en teammanagers. Je werkt vaak in teamverband aan een gezamenlijk doel. Samen de schouders eronder zetten om bij te dragen aan een organisatie die midden in de samenleving staat. Dat is werken bij de Belastingdienst.

Vakgebieden

De Belastingdienst biedt verschillende functies aan op het gebied van accountancy, datafundamenten & analytics, fiscaliteit en ICT, maar ook de Douane en de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) kunnen starters goed gebruiken. Benieuwd naar je mogelijkheden? Ga snel naar onze vakgebiedpagina's of bekijk onze openstaande vacatures.

Dit kun je doen bij de Belastingdienst

Solliciteren bij de Belastingdienst

Het sollicitatietraject bij de Belastingdienst loopt via onderstaande stappen. Hiermee willen we zo veel mogelijk te weten komen over jou, maar laten we je ook kennismaken met ons.

  1. Ga naar sollicitatieprocedure stap 1
  2. Ga naar sollicitatieprocedure stap 2
  3. Ga naar sollicitatieprocedure stap 3
  4. Ga naar sollicitatieprocedure stap 4
  5. Ga naar sollicitatieprocedure stap 5
  6. Ga naar sollicitatieprocedure stap 6

1. Sollicitatie + selectie

Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen.

2. Voorselectietest

Voor sommige functies is een online voorselectietest onderdeel van de procedure. In dat geval ontvang per e-mail meer informatie over de procedure en de uiterlijke inlevertermijn. Het maken van de test duurt ongeveer 120 minuten. 

3. Selectiegesprek

We nodigen je per telefoon of e-mail uit voor een selectiegesprek, waarin een selectiecommissie je beoordeelt op de competenties van de functie.

4. Assessment

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure. In dat geval word je telefonisch of per e-mail hiervoor uitgenodigd.

5. Voordracht

Als je de belangrijkste stappen in het selectieproces succesvol hebt doorlopen, draagt de adviseur Werving & Selectie van het Employability Center je voor aan het organisatieonderdeel.

6. Arbeidsvoorwaarden

Het organisatieonderdeel nodigt je telefonisch of per e-mail uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Na een positieve afronding krijg je te horen waar en wanneer je kunt beginnen met je nieuwe baan bij de Belastingdienst!

Vacatures