ICT bij de Belastingdienst

Burgers, ondernemers en medewerkers maken dag en nacht gebruik van de systemen van de Belastingdienst. Online aangifte en je eigen berichten box ontstaan door nieuwe wetgeving, verschuivende behoeften van burgers en bedrijven en nieuwe technologische ontwikkelingen. 

Grootschalig en divers

De Belastingdienst is 24 uur per dag, zeven dagen per week in beweging. Net als onze ICT-organisatie, een van de grootste van Nederland. Onze enorme databanken beschikken over veel fiscale gegevens van burgers en bedrijven en zijn nodig voor een stabiel Nederland. Daarbij streven we ernaar betrouwbaarheid en beschikbaarheid te garanderen. We zijn ook grootschalig in ontwikkelmogelijkheden, je kunt starten bij de Belastingdienst als tester en je ontwikkelen tot architect. Maar je kunt je natuurlijk ook verder specialiseren in je vakgebied.

In ons data center werken onze ICT’ers met passie voor hun vak. Met ‘proven technology’ bouwen we op vertrouwde systemen die de basis bieden voor een constante dienstverlening. In het proces van ontwerpen, implementeren en realiseren van nieuwe architectuur en applicaties werken we zowel met lineaire als iteratieve ontwikkelmethodes. Onze ICT-professionals beschikken over technologische kennis en weten hoe onze bedrijfsprocessen zijn ingericht. Met elkaar worden mooie resultaten geboekt die bijdragen aan het Nederland van nu én aan dat van de toekomst.

Een greep uit onze ICT-vacatures

Ontvang nieuws op maat van de Belastingdienst

Meld je aan voor Updates

Je werkomgeving is meer dan de plek waar je werkt

Bekijk de organisatie