Een dynamisch speelveld

Zorgen dat grote bedrijven makkelijk hun belasting kunnen afdragen. Bijvoorbeeld door de aangiftes van ondernemers te checken, zodat ze weten waar ze aan toe zijn. Dát doen wij. Naast het heffen en innen van belastingen controleren we bij de Belastingdienst ook de verschuldigde bedragen van burgers en bedrijven en lichten we interne werkprocessen door. Een complexe wereld, waar onze accountancy en finance specialisten met elkaar én met andere specialisten samenwerken. Ondertussen staat onze organisatie voor een aantal belangrijke veranderopgaven, zoals het moderniseren van onze innings- en betalingsverkeerprocessen waarbij dat de continuïteit van ons werk gewaarborgd blijft. Dat is werken in het dynamische speelveld van accountancy en finance bij de Belastingdienst.

Plek voor verschillende specialisaties

Van registeraccountants en controlemedewerkers tot EDP-auditors, financieel rechercheurs, klantcoördinatoren en business controllers: bij de Belastingdienst kun je met veel verschillende financiële achtergronden een bijdrage leveren voor Nederland. Je kunt aan de slag in het vakgebied accountancy & auditing of financieel & economisch.

Een uniek werkveld

Bij de Belastingdienst kom je in een uniek werkveld terecht. Zo behandelen wij de aangiftes van circa 11 miljoen burgers, leveren we maatwerk voor bijvoorbeeld start-ups en MKB-bedrijven, én zitten we aan tafel met directies en CEO’s van de grootste ondernemingen van ons land.

Het grootste accountantskantoor van Nederland

Bij ons werk je samen met 800 andere RA-accountants. Ieder met zijn of haar eigen expertise. Regelmatig zoeken we elkaar op bij interessante en uitdagende casussen zodat we van elkaar én met elkaar kunnen leren.

Werk en privé in balans

Bij de Belastingdienst hanteren we flexibele werktijden én -plekken. Je werkt 36 uur per week, die je over 4 of 5 dagen kunt verdelen. Daarnaast is het mogelijk om zelf te bepalen of je werkt op een van onze kantoren of juist vanuit huis. Zo zorgen we ervoor dat je werk en privé in balans is en blijft.

Bekijk de vacatures

Verschillende onderdelen, verschillende klantenkringen

De klantenkring van de Belastingdienst is erg divers. Als accountant of finance specialist kun je er daarom voor kiezen om bij een organisatieonderdeel te werken dat het meeste aansluit bij jouw interesse. De meesten specialisten werken bijvoorbeeld bij Grote Ondernemingen, MKB, Particulieren of de Centraal Administratieve Processen. Daarnaast kun je er ook specifiek voor kiezen om aan de slag te gaan bij FIOD of juist Staf & support, waarbij jij je volledig richt op de interne organisatie.

Ontdek accountancy & finance bij de Belastingdienst

Kijk wat jij kan doen

Ook een bijdrage leveren aan een financieel gezond Nederland? Bekijk snel onze verschillende vacatures en ontdek wat jij kan doen. 

Heb je nog niet zoveel ervaring? Dan is een stage, traineeship of duaal traject misschien interessant voor jou. Of heb je een indicatie voor medewerker banenafspraak en wil graag een baan bij de Belastingdienst? Lees dan hier meer.

Actuele vacatures